Recept

Geroosterde zomergroenten met falafel en muhammara

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Natalie tipt!

“Je kunt de patatjes vervangen door krokant gebakken flatbread.”

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Boen de krieltjes schoon en halveer ze. Spoel de aubergine en snij ze in hapklare blokjes. Schraap de wortelen en halveer ze in de lengte. Hussel alles door elkaar op een bakplaat. Besprenkel ruim met olijfolie en kruid met de komijn, de ras el hanout, peper en zout. Rooster de groenten 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Maak de muhammara. Laat de paprika’s uitlekken en snij ze in stukjes. Pel en pers de knoflook. Mix de paprika's met de knoflook, de walnoten en het paneermeel fijn in de blender. Voeg een beetje olijfolie toe tot je een gladde dip hebt en breng de muhammara op smaak met citroensap, peper en zout. Bestrijk de bodem van een schaal rijkelijk met de muhammara.

  3. 3

    Neem de groenten uit de oven. Spoel de kerstomaten en meng ze onder de groenten. Rooster de groenten nog 10 minuten extra in de oven. Leg de falafel op een aparte schaal en gaar ze mee met de groenten in de oven.

  4. 4

    Snipper de peterselie fijn. Verdeel de ovengeroosterde groenten over de muhammara, bestrooi ze met de gesnipperde peterselie en serveer ze met de falafel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geroosterde zomergroenten met falafel en muhammara

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!