Recept

Varkenshaasje met geroosterde groenten en couscous

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit heerlijk gerecht maak je in 35 minuten. Perfect voor een etentje met vrienden, maar ook om doordeweeks op tafel te zetten. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de groenten schoon, snij de ui in ringen, de courgette en de wortelen in hapklare stukken, boen de asperges schoon en verwijder het houtachtige uiteinde. Leg alle groenten samen op een bakplaat. Kruid met het komijn- en korianderpoeder en peper en zout, strooi er de amandelschilfers over en besprenkel met olijfolie. Laat de groenten 18 à 25 minuten garen in de oven en draai ze halverwege om.

  2. 2

    Leg het varkenshaasje in een ingevette ovenschotel. Kruid met peper en zout. Besprenkel het vlees met olijfolie en schuif het 12 à 15 minuten bij de groenten in de oven.

  3. 3

    Bereid ondertussen de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat afkoelen en maak de korrels los met een vork. Spoel de bladpeterselie en de munt en hak grof. Hak de pistachenoten fijn. Meng de couscous met de bladpeterselie, de munt en de pistachenoten. Breng verder op smaak met peper en zout. Klop de granaatappelpitjes uit de schil en vang ze op in een kommetje. Meng een deel (naar smaak) met de tabouleh.

  4. 4

    Laat het vlees kort rusten onder aluminiumfolie en snij het vervolgens in plakjes. Serveer met de geroosterde groenten en de tabouleh.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenshaasje met geroosterde groenten en couscous

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!