Recept

Broccoli- en bloemkoolsteaks met baba ganoush en zaden-havermoutcrumble

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze broccoli- en bloemkoolsteams à la Sandra Bekkari zijn lekker bij citroenkip uit de oven, witte vis of vegetarische samosa's. Ook de bloemkoolblaadjes zijn lekker. Je kunt ze in de oven roosteren net zoals boerenkool.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Halveer de aubergines in de lengte en snij het vruchtvlees kruislings in. Leg de helften met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Kruid ze met peper en zout en bedruppel ze met olijfolie. Gaar ze 35 minuten in de oven.

  2. 2

    Pel en pers de knoflook. Stamp de venkelzaadjes fijn in de vijzel. Mix 100 milliliter olijfolie met de knoflook en de venkelzaadjes tot een gladde olie. Kruid met peper en zout.

  3. 3

    Snij de broccoli en de bloemkool in plakken van 1 cm, leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze langs beide kanten met de knoflook-venkelolie. Gril ze 5 minuten langs elke kant in een grillpan.

  4. 4

    Maak de crumble. Meng alle ingrediënten en bak het mengsel goudbruin in een droge koekenpan.

  5. 5

    Schep het vruchtvlees uit de auberginehelften. Mix het glad samen met de tahin, het citroensap en een scheutje olijfolie. Kruid de baba ganoush met het komijnpoeder, peper en zout.

  6. 6

    Verdeel de baba ganoush over de borden. Leg er een broccoli- en bloemkoolsteak op en werk af met de crumble en sla of kruiden naar keuze.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Broccoli- en bloemkoolsteaks met baba ganoush en zaden-havermoutcrumble

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!