Recept

Gepofte aubergines gevuld met baba ganoush, bulgur en feta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wel of niet zouten? 

In veel recepten wordt gezegd dat je aubergines eerst moet zouten. Zo onttrek je het vocht aan de aubergines, waardoor ze minder olie opnemen en minder bitter smaken. Door de veranderde teeltwijze is dat nu eigenlijk niet meer nodig, zeker niet als je kies voor verse, stevige en kleine exemplaren.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Snij 4 aubergines doormidden en maak enkele inkepingen in het vruchtvlees. Leg ze met het vruchtvlees naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel ze met 4 eetlepels olijfolie en kruid met de za’atar.

  2. 2

    Leg de 2 aubergines voor de baba ganoush in hun geheel bij de auberginehelften op de bakplaat. Bak alle aubergines 45 minuten in de oven.

  3. 3

    Maak intussen de vulling. Kook de bulgur volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verbrokkel de feta. Hak de pistachenoten fijn, maar hou 1 eetlepel apart voor de afwerking. Meng de bulgur met de feta, de pistaches, de veenbessen, de granaatappelmelasse en de chilivlokken. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Haal alle aubergines uit de oven. Haal wat vruchtvlees uit de gehalveerde aubergines zodat er plaats is voor de bulgurvulling. Doe het vruchtvlees in een kommetje.

  5. 5

    Halveer de 2 aubergines voor de baba ganoush en lepel al het vruchtvlees eruit. Doe het bij het andere vruchtvlees. Pel de knoflook. Voeg de tahin, de yoghurt, de knoflook, peper, zout en een snuifje cayennepeper toe aan het vruchtvlees en mix tot een gladde baba ganoush.

  6. 6

    Meng de baba ganoush onder de bulgur. Vul 4 auberginehelften met de baba ganoush-bulgur. Zet de andere helften er weer op en bak de aubergines nog 15 minuten in de oven. Werk de aubergines af met extra granaatappelmelasse, de rest van de pistachenoten en de koriander.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gepofte aubergines gevuld met baba ganoush, bulgur en feta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!