Midden-Oosters gehaktbrood met rode currypasta
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Midden-Oosters gehaktbrood met rode currypasta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit gehaktbrood met een Midden-Oosterse twist is ideaal voor wie houdt van pittig! Lekker met wat extra limoen erbij.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de bulgur in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Kook de sobanoedels eveneens volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen en uitlekken.

  2. 2

    Meng het gehakt met de gekookte bulgur, de fijngesnipperde rode ui, geraspte gember en de chilipeper. Breng op smaak met koriander, peper en zout.

  3. 3

    Vorm een gehaktbroodje en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 35 minuten in de oven tot het gaar en goudbruin is.

  4. 4

    Maak intussen de saus. Verwarm de kokosmelk met de currypasta. Breng op smaak met peper, zout en limoensap. Werk af met verse koriander.

  5. 5

    Serveer het gehaktbroodje in de kokoscurrysaus en werk af met verse koriander en chili. Serveer met de sobanoedels en gesnipperde lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Kook de bulgur in gezouten water volgens de instructies op de verpakking. Kook de sobanoedels eveneens volgens de instructies op de verpakking. Laat afkoelen en uitlekken.

  2. 2

    Meng het gehakt met de gekookte bulgur, de fijngesnipperde rode ui, geraspte gember en de chilipeper. Breng op smaak met koriander, peper en zout.

  3. 3

    Vorm een gehaktbroodje en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ongeveer 35 minuten in de oven tot het gaar en goudbruin is.

  4. 4

    Maak intussen de saus. Verwarm de kokosmelk met de currypasta. Breng op smaak met peper, zout en limoensap. Werk af met verse koriander.

  5. 5

    Serveer het gehaktbroodje in de kokoscurrysaus en werk af met verse koriander en chili. Serveer met de sobanoedels en gesnipperde lente-ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.