Recept

Quinoasalade met geroosterde groenten, köfte en ricottadip

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een heerlijk verrassende combinatie: geroosterde groenten met een smeuïge ricottadip!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snij de broccoli in roosjes. Schil de stam en snij hem in kleine stukjes. Spoel en halveer de wortelen. Schik de groenten op een met bakpapier beklede bakplaat, meng er wat olijfolie en 1 eetlepel ras el hanout onder en rooster ze 15 minuten in de oven.

  2. 2

    Pel en snipper de knoflook en de ui. Hak de peterselie en de helft van de munt fijn. Doe alles bij het lamsgehakt en meng er ook de harissa en nog 1 eetlepel ras el hanout onder. Vorm köftes (korte dikke worstjes) van het gehakt en schuif die op satéprikkers. Bak ze in 4 minuten aan alle kanten goudbruin in een hete pan met olijfolie.

  3. 3

    Maak de ricottadip. Rasp de schil van de citroenen en pers het sap. Meng de ricotta met het citroensap en kruid de dip met peper en zout.

  4. 4

    Hak de pistaches grof. Voeg de geroosterde groenten bij de quinoa en werk af met de pistaches en de rest van de munt. Schep er de ricottadip bij en strooi er de geraspte citroenschil over. Serveer met 2 köftespiesjes per persoon.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quinoasalade met geroosterde groenten, köfte en ricottadip

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!