Quiche met venkel en peer
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Quiche met venkel en peer

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze quiche is ook heel lekker koud, ideaal om mee te nemen voor de lunch. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de venkel schoon en snij hem in stukken. Stoom of kook de stukken beetgaar in 3 à 5 minuten. Spoel de peer en snij hem ongeschild in stukken.

  2. 2

    Klop de eieren los, doe er de room en de kaas bij en rist er de blaadjes van de tijm bij. Meng goed.

  3. 3

    Leg het bladerdeeg in de bakvorm (22 cm diameter). Prik er met een vork enkele gaatjes in. Schik de venkel en de peer op de bodem en overgiet ze met het ei­roommengsel. Bak de quiche in 35 minuten goudbruin in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de venkel schoon en snij hem in stukken. Stoom of kook de stukken beetgaar in 3 à 5 minuten. Spoel de peer en snij hem ongeschild in stukken.

  2. 2

    Klop de eieren los, doe er de room en de kaas bij en rist er de blaadjes van de tijm bij. Meng goed.

  3. 3

    Leg het bladerdeeg in de bakvorm (22 cm diameter). Prik er met een vork enkele gaatjes in. Schik de venkel en de peer op de bodem en overgiet ze met het ei­roommengsel. Bak de quiche in 35 minuten goudbruin in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.