Recept

Miniquiches met rode biet en geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Redactrice Natalie: “Kies voor deze quiches voor een kwaliteitsvolle geitenkaas met een mooie witte korst. Oh, mijn ultieme anti-smos-tip: schenk de eitjes met een maatbeker pas in de quichevormpjes als die al in de oven staan.” 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Ontrol het kruimeldeeg en maak 4 rondjes die iets groter zijn dan de quichevormpjes (gebruik miniquichevormpjes van 10 cm diameter). Leg ze in de vormpjes, duw goed aan en beleg met bakpapier en bakparels. Bak 10 minuten blind voor in de oven. Haal de vormpjes uit de oven en verwijder de bakparels en het bakpapier.

  2. 2

    Pel de sjalotten en snij ze in ringen. Verhit boter in een pan en bak de sjalotten op een zacht vuur. Blus ze met de balsamicoazijn en de honing en laat ze op een zacht vuur karamelliseren.

  3. 3

    Klop de eitjes los met de room en de tijm, kruid met peper en zout. Snij de rode biet in blokjes en de geitenkaas in plakjes. Lepel wat gekaramelliseerde sjalot in de vormpjes en leg er wat rode biet en een plakje geitenkaas op. Schenk er voorzichtig de losgeklopte eitjes bij. Bak nog 15 minuten in de oven.

  4. 4

    Spoel en droog de eikenbladsla. Spoel het witloof, verwijder het bittere hartje en maak de blaadjes los. Spoel de peer en snij ongeschild in partjes. Klop de zure room los met de mosterd, de olie, de appelazijn en de honing. Kruid met peper en zout. Meng de sla met het witloof en de peer en lepel er wat dressing over. Bestrooi met de gehakte walnoten en optioneel nog een restje van de rode bieten.

  5. 5

    Neem de miniquiches uit de oven, werk ze af met de resterende gekaramelliseerde rode ui, gesnipperde tijm en serveer met het slaatje en de dressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!