Franse klassieker: quiche lorraine
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Franse klassieker: quiche lorraine

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dé quiche-klassieker, met spek en prei, blijft toch een topper.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het bladerdeeg uit en beleg hiermee een rechthoekige bakvorm. Prik er enkele gaatjes in. Snij het preiwit in fijne blokjes, stoof ze gaar in een klontje boter en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Bak de spekreepjes krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Kluts de eieren met de room, peper, een snuifje zout en wat nootmuskaat.

  3. 3

    Leg het spek, de gebakken prei en de kaas op het bladerdeeg en overgiet met het ei-roommengsel.

  4. 4

    Zet 35 à40 minuten in de voorverwarmde oven of tot de quiche goudbruin is gebakken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Rol het bladerdeeg uit en beleg hiermee een rechthoekige bakvorm. Prik er enkele gaatjes in. Snij het preiwit in fijne blokjes, stoof ze gaar in een klontje boter en kruid met peper, zout en nootmuskaat. Bak de spekreepjes krokant en laat ze uitlekken op keukenpapier.

  2. 2

    Kluts de eieren met de room, peper, een snuifje zout en wat nootmuskaat.

  3. 3

    Leg het spek, de gebakken prei en de kaas op het bladerdeeg en overgiet met het ei-roommengsel.

  4. 4

    Zet 35 à40 minuten in de voorverwarmde oven of tot de quiche goudbruin is gebakken.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.