Recept

Franse kaasplank met snelle olijvenbroodjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een Franse klassieker voor je picknick.

Reken 1.15 uur extra voor het rijzen van het deeeg voor de broodjes.

Tips

  • Graag glutenvrij? Kies behalve voor de broodstengels ook voor toastjes voor bij de kaasplank. Je koopt makkelijk lekkere glutenvrije crackers in de supermarkt.
  • Kies voor toegankelijke Franse kazen die je in de supermarkt of bij de kaasboer kunt kopen. Voor een aperoplank reken je op 100 gram kaas per persoon
  • Een kaasplank kun je geen uren in de zon laten staan natuurlijk. Verpak de kazen goed, stop ze in een koelbox met koelelementen of bevroren flessen water en stel de kaasplank pas samen als je gaat eten. Leg eventueel nog een vochtige doek over de kaasplank.

bereiding
  1. 1

    Start met de broodjes. Los de gist op in het water. Meng de bloem met het zout, de honing en de opgeloste gist en kneed 5 minuutjes in de keukenrobot tot een glad deeg, voeg de tapenade toe en kneed nog eens goed door. Dek het deeg af en laat het 1 uur op kamertemperatuur rijzen.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel het deeg in gelijke bolletjes en rol ze uit tot dunne stengels. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze lichtjes met olijfolie en laat ze nog 15 minuten afgedekt rijzen. Bak ze 10 minuten in de oven en laat ze afkoelen op een rooster.

  3. 3

    Verdeel de kazen over een mooie aperoplank. Doe de olijven en de olijventapenade in potjes en zet ze mee op de plank. Verdeel er nog de gedroogde abrikozen en de toastjes over en werk af met de walnoten, een beetje honing, verse rozemarijn.

  4. 4

    Serveer de olijvenbroodjes mee met de kaasplank.

Meer interessante recepten en artikels

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Franse kaasplank met snelle olijvenbroodjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!