Franse kaasplank met snelle olijvenbroodjes
bereiding
-
1
Start met de broodjes. Los de gist op in het water. Meng de bloem met het zout, de honing en de opgeloste gist en kneed 5 minuutjes in de keukenrobot tot een glad deeg, voeg de tapenade toe en kneed nog eens goed door. Dek het deeg af en laat het 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
-
2
Verwarm de oven voor op 220°C. Verdeel het deeg in gelijke bolletjes en rol ze uit tot dunne stengels. Leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat, bestrijk ze lichtjes met olijfolie en laat ze nog 15 minuten afgedekt rijzen. Bak ze 10 minuten in de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
-
3
Verdeel de kazen over een mooie aperoplank. Doe de olijven en de olijventapenade in potjes en zet ze mee op de plank. Verdeel er nog de gedroogde abrikozen en de toastjes over en werk af met de walnoten, een beetje honing, verse rozemarijn.
-
4
Serveer de olijvenbroodjes mee met de kaasplank.