Recept

Steak met wittebonenpuree en geroosterde bloemkool

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze steak met een gezonde puree en bloemkool maak je in slechts 20 minuten voorbereidingstijd. De oven doet de rest van het werk.

bereiding
  1. 1

    Laat het vlees op kamertemperatuur komen. Verwarm de oven voor op 170°C. Snij de bloemkool in plakken en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Kruid met peper en zout. Meng de honing met 1 eetlepel olijfolie, het gerookt paprikapoeder en de komijn en bestrijk er de bloemkool mee. Bak de bloemkool 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Spoel de witte bonen goed en laat ze uitlekken. Pel en snipper de knoflook. Verhit olijfolie in een pan en fruit er de knoflook in aan. Voeg de bonen toe en laat ze op een zacht vuur garen. Kruid met peper en zout. Mix de bonen met de staafmixer tot een smeuïge puree en breng die op smaak met de citroenschil en het -sap.

  3. 3

    Snij de dadels in reepjes. Rooster de pijnboompitten goudgeel in een pannetje. Voeg een klein scheutje olijfolie toe en doe er de dadels en een snuifje gedroogde tijm bij. Laat op een zacht vuur karamelliseren.

  4. 4

    Bak de biefstuk naar smaak in wat boter. Kruid met peper en zout, verpak het vlees in aluminiumfolie en laat het nog enkele minuten rusten.

  5. 5

    Leg de bloemkool en de steaks op de borden. Serveer er de wittebonenpuree bij en werk die af met de dadels, de pijnboompitten en de waterkers.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Steak met wittebonenpuree en geroosterde bloemkool

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!