Recept

Quesadillakrans

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tijd voor fiësta? Maak dan een keertje deze leuke quesadillakrans. Perfect voor bij het apero.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Ontpit de paprika en snij hem in reepjes. Snij de gebakken kipfilet in plakjes. Snij met een ronde vorm (bijvoorbeeld een dresseerring) 3 kleine cirkels uit elke wrap.

  2. 2

    Beleg 1/3 van de wrapcirkels met reepjes paprika en stukjes feta. Kruid met peper en zout en baharat of za’atar. Plooi ze twee keer toe en prik ze vast met een spiesje. Leg ze op een bakplaat en wrijf ze in met een klein beetje olijfolie.

  3. 3

    Besmeer 1/3 van de wrapcirkels met ricotta en kruid ze met knoflookpoeder, peper en zout. Beleg ze met enkele blaadjes spinazie en de gemalen mozzarella. Plooi ze twee keer toe en prik zevast met een spiesje. Leg op een bakplaat en wrijf ze in met een klein beetje olijfolie.

  4. 4

    Beleg 1/3 van de wrapcirkels met plakjes kipfilet, kruid ze met peper en zout en verdeel er gefrituurde uitjes en gemalen cheddar over. Plooi ze twee keer toe en prik ze vast met een spiesje. Leg ze op een bakplaat en wrijf ze in met een klein beetje olijfolie. Gaar alle wraps samen 15 à 20 minuten in de oven.

  5. 5

    Meng voor de saus de ketchup met harissa naar smaak en een scheutje olijfolie. Leg alle gebakken quesadilla’s in een kransvorm en werk de krans af met het basilicum en de trostomaatjes. Serveer er het dipsausje bij.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quesadillakrans

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!