Recept

Oesters met drie toppings

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Ilse: “Oesters kun je op verschillende manieren afwerken. Echte oesterliefhebbers zweren bij puur natuur met een vleugje peper en citroen. Om ze toch iets specialer te presenteren, kun je deze drie toppings eens proberen.”

Reken op minstens 4 uur invriezen!

Oesters met citroengranité
  1. 1

    Doe 300 milliliter water, het citroensap, de wijn en de suiker in een pannetje en laat de suiker op een zacht vuur volledig oplossen.

  2. 2

    Neem de pan van het vuur en meng er de geraspte citroenschil onder. Doe het mengsel in een afsluitbaar bakje en laat het 4 uur opstijven in de diepvries. Roer om het halfuur even door met een vork, tot zich kleine kristalletjes vormen.

  3. 3

    Open de oesters. Maak ze los in de schelp, maar laat ze wel in de schelp. Lepel wat granité op de oesters en werk ze af met de bloedzuring.

Oesters met bloody mary
  1. 1

    Meng de wodka met het tomatensap, de worcestershiresaus en de tabasco.

  2. 2

    Open de oesters. Maak ze los in de schelp, maar laat ze wel in de schelp.

  3. 3

    Lepel de wodka-tomatensaus over de oesters en werk ze af met een blaadje selder, bieslook en versgemalen peper.

Oesters à l’escabèche
  1. 1

    Snij de paprika’s en de rode ui in heel kleine blokjes. Meng met de olijfolie en de wittewijnazijn en breng op smaak met peper en zout.

  2. 2

    Open de oesters. Maak ze los in de schelp, maar laat ze wel in de schelp. Lepel de groentjes over de oesters en werk ze af met een takje dille.

bereiding
  1. 1

    Leg de oesters met de verschillende toppings op een mooie schaal, schik er nog zeewier en partjes citroen tussen en serveer.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Oesters met drie toppings

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!