Recept

Gegrilde oesters met gemberbier

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Niets zegt meer feest dan een heerlijke portie oesters. Lekker als hapje of met brood.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en plet de knoflook. Pel de sjalot en snipper ‘m heel fijn. Open de oesters met een oestermes, haal ze uit de schelp en vang het vocht op. Leg de oesters apart. Hou de onderste schelphelften bij en spoel ze uit.

  2. 2

    Giet het oestervocht door een fijne zeef en filter alle onzuiverheden.

  3. 3

    Smelt een klontje boter en stoof de sjalot en de knoflook zacht. Blus met het gemberbier en het gezeefde oestervocht. Voeg de room toe en laat 2 minuten inkoken. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Vul de oesterhelften met de oesters en leg ze in een ovenschaal. Schenk een lepel van de saus over elke oester en zet 3 minuten in de oven. Zet daarna de ovengrill aan en gril de oesters nog 1 minuut voor een mooi goudbruin korstje. Haal ze uit de oven en werk ze eventueel nog af met een beetje geraspte gember.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde oesters met gemberbier

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!