Lamsfilet met koolrabirisotto
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Lamsfilet met koolrabirisotto

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geen fan van lamsvlees? Vervang het dan door een stukje wild zoals ree of hert. 

bereiding
  1. 1

    Rasp de schil van de limoen en bewaar die voor de garnering. Schil de koolrabi’s en snij de knollen in fijne blokjes. Verhit een scheutje olijfolie en bak de koolrabi gaar en goudbruin. Voeg enkele druppels limoensap toe en kruid met peper en zout.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en de knoflook zacht. Voeg de rijst toe en roerbak 1 minuut. Blus met 2 soeplepels kippenbouillon en laat de bouillon inkoken. Voeg telkens een nieuwe lepel bouillon toe als de vorige is opgenomen tot de rijst beetgaar is.

  3. 3

    Verhit een scheutje olijfolie en bak de lamsfilet goudbruin in ongeveer 3 minuten per kant. Kruid met peper en zout. Laat enkele minuten rusten in aluminiumfolie.

  4. 4

    Voeg de boter, de gebakken koolrabi en de geraspte pecorino toe aan de rijst. Warm even mee op en kruid het geheel met peper en zout.

  5. 5

    Serveer de risotto met de lamsfilet en werk het gerecht af met extra geraspte pecorino, de munt en de geraspte limoenschil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Rasp de schil van de limoen en bewaar die voor de garnering. Schil de koolrabi’s en snij de knollen in fijne blokjes. Verhit een scheutje olijfolie en bak de koolrabi gaar en goudbruin. Voeg enkele druppels limoensap toe en kruid met peper en zout.

  2. 2

    Pel en snipper de ui. Pel en plet de knoflook. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en de knoflook zacht. Voeg de rijst toe en roerbak 1 minuut. Blus met 2 soeplepels kippenbouillon en laat de bouillon inkoken. Voeg telkens een nieuwe lepel bouillon toe als de vorige is opgenomen tot de rijst beetgaar is.

  3. 3

    Verhit een scheutje olijfolie en bak de lamsfilet goudbruin in ongeveer 3 minuten per kant. Kruid met peper en zout. Laat enkele minuten rusten in aluminiumfolie.

  4. 4

    Voeg de boter, de gebakken koolrabi en de geraspte pecorino toe aan de rijst. Warm even mee op en kruid het geheel met peper en zout.

  5. 5

    Serveer de risotto met de lamsfilet en werk het gerecht af met extra geraspte pecorino, de munt en de geraspte limoenschil.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.