Recept

Gegrilde zalm met hazelnootkorst en gepekelde rode biet

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Rode bietjes en gegrilde zalm vormen een feestelijke combo op je eindejaarsmenu. Let op: de bietjes moet je vooraf minstens 12 uur laten marineren.

bereiding
  1. 1

    Pel de rode ui en snij ‘m in ringen. Snij de rode bietjes in flinterdunne fijne plakjes. Doe de ui en de bietjes in een schone bokaal. Verwarm de rodewijnazijn en de honing met de korianderzaadjes, de peperbolletjes, het zout en 100 milliliter water. Giet het mengsel over de bietjes, sluit de bokaal en laat afkoelen. Bewaar de bietjes in de koelkast en laat ze minstens 12 uur marineren.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 185°C. Verwijder de korst van het brood en hak het kruim fijn samen met de hazelnoten en de peterselie. Meng er de olijfolie onder en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Leg de zalmfilets in een ovenschaal en kruid met peper en zout. Beleg de zalm met de broodmengeling en bak ‘m 12 à 15 minuten in de oven. Serveer de zalm met de gemarineerde rode bietjes en rode ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gegrilde zalm met hazelnootkorst en gepekelde rode biet

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!