Gehaktballetjes in citroensaus
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gehaktballetjes in citroensaus

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Slow food ten top

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150° C.

  2. 2

    Meng het gehakt met het brood, knoflook, bladpeterselie, munt, paprikapoeder, zout, peper en eieren. Rol er kleine balletjes van en leg ze in een ovenschaal.

  3. 3

    Vermeng de tomaten met de citroenschil, citroensap, zout, peper en 1 el tijm voor de citroensaus en roer glad. Giet de saus over de gehaktballetjes en zet afgedekt 3 uur in de oven. Doe er eventueel een extra scheutje water bij als de balletjes te droog worden.

  4. 4

    Kook intussen de witte bonen in 2 uur zachtjes beetgaar in ruim water met een snuifje zout. Voeg er het spek en 4 el tijm aan toe en laat nog 30 minuten sudderen. Serveer de balletjes op de bonen. Werk af met een takje tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 150° C.

  2. 2

    Meng het gehakt met het brood, knoflook, bladpeterselie, munt, paprikapoeder, zout, peper en eieren. Rol er kleine balletjes van en leg ze in een ovenschaal.

  3. 3

    Vermeng de tomaten met de citroenschil, citroensap, zout, peper en 1 el tijm voor de citroensaus en roer glad. Giet de saus over de gehaktballetjes en zet afgedekt 3 uur in de oven. Doe er eventueel een extra scheutje water bij als de balletjes te droog worden.

  4. 4

    Kook intussen de witte bonen in 2 uur zachtjes beetgaar in ruim water met een snuifje zout. Voeg er het spek en 4 el tijm aan toe en laat nog 30 minuten sudderen. Serveer de balletjes op de bonen. Werk af met een takje tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.