Spiesjes van gepaneerde mosseltjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Spiesjes van gepaneerde mosseltjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit feestelijk hapje met mosselen maak je in 15 minuten.

bereiding
  1. 1

    Pel de sjalotten en haal er 16 blaadjes af. Breng 50 milliliter water met de azijn, de suiker en een snuif zout aan de kook. Neem de pan van het vuur. Voeg de sjalotten toe en laat het mengsel zo afkoelen in de pan.

  2. 2

    Breng de mosselen in een hoge kookpot met wat boter op een hoog vuur aan de kook. Laat ze garen tot ze open zijn en kruid ze met peper. Giet de mosselen af af en laat ze uitlekken. Haal de mosselen uit de schelpen.

  3. 3

    Smelt de kruidenboter. Voeg de mosselen en het paneermeel toe en bak ze kort goudbruin en krokant.

  4. 4

    Leg telkens enkele mosseltjes in de blaadjes sjalot en maak er spiesjes van. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel de sjalotten en haal er 16 blaadjes af. Breng 50 milliliter water met de azijn, de suiker en een snuif zout aan de kook. Neem de pan van het vuur. Voeg de sjalotten toe en laat het mengsel zo afkoelen in de pan.

  2. 2

    Breng de mosselen in een hoge kookpot met wat boter op een hoog vuur aan de kook. Laat ze garen tot ze open zijn en kruid ze met peper. Giet de mosselen af af en laat ze uitlekken. Haal de mosselen uit de schelpen.

  3. 3

    Smelt de kruidenboter. Voeg de mosselen en het paneermeel toe en bak ze kort goudbruin en krokant.

  4. 4

    Leg telkens enkele mosseltjes in de blaadjes sjalot en maak er spiesjes van. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.