Recept

Spruitjes met kwarteleitjes en spekjesmayonaise

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Spruitjes als feestelijk hapje? Jazeker! Probeer deze spiesjes en je bent verkocht.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Spoel de spruitjes, verwijder de buitenste blaadjes en snij het onderste harde stuk eraf. Leg de spruitjes op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en kruid met nootmuskaat, peper en zout. Bestrooi de spruitjes met parmezaan en bak ze 20 minuten in de oven of tot de spruitjes beetgaar en goudbruin zijn.

  2. 2

    Snij intussen de plakjes spek heel fijn. Bak ze krokant in een pan zonder vetstof. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Meng de mayonaise met het gebakken spek en de graantjesmosterd. Voeg een scheutje room toe om de saus lopender te maken.

  3. 3

    Kook de kwarteleitjes 3 minuten, giet ze af en laat ze onmiddellijk schrikken onder koud water. Pel de kwarteleitjes voorzichtig onder stromend water.

  4. 4

    Prik de (lauw)warme spruitjes op een stokje met een kwarteleitje en serveer met de spekjesmayonaise.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Spruitjes met kwarteleitjes en spekjesmayonaise

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!