Herfstsalade met gelakte knolgroenten
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Herfstsalade met gelakte knolgroenten

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker maar licht. Een najaarsreceptje van Sandra Bekkari. Lekker met stukjes oude harde kaas erbij.

bereiding
  1. 1

    Schil en snij de koolrabi, raapjes en peterseliewortels in blokjes (1,5 à 2 cm). Pel en plet de knoflook.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie en bak de groenteblokjes goudbruin. Kruid met de za’atar, peper en een snuifje zout. Voeg de knoflook, honing en sojasaus toe en laat karamelliseren. Zet opzij.

  3. 3

    Snij de rode ui in fijne halve ringen. Meng de rode ui met de mosterd, appelazijn en walnotenolie en 1 eetlepel olijfolie. Kruid bij met peper en zout.

  4. 4

    Maak een salade met de bladsla, lauwwarme groenteblokjes en de dressing met rode ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Schil en snij de koolrabi, raapjes en peterseliewortels in blokjes (1,5 à 2 cm). Pel en plet de knoflook.

  2. 2

    Verhit een scheutje olijfolie en bak de groenteblokjes goudbruin. Kruid met de za’atar, peper en een snuifje zout. Voeg de knoflook, honing en sojasaus toe en laat karamelliseren. Zet opzij.

  3. 3

    Snij de rode ui in fijne halve ringen. Meng de rode ui met de mosterd, appelazijn en walnotenolie en 1 eetlepel olijfolie. Kruid bij met peper en zout.

  4. 4

    Maak een salade met de bladsla, lauwwarme groenteblokjes en de dressing met rode ui.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.