Recept

Varkenshaasje met mosterdkorst en champignons

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Lekker met een groen slaatje en een extra lepel graantjesmosterd erbij.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 220°C. Boen de aardappelen schoon en kook ze gaar in lichtgezouten water. Giet af. Maak de champignons schoon, snij de grote exemplaren in plakjes.

  2. 2

    Haal het vlees uit de koelkast en laat 10 minuten op kamertemperatuur komen. Doe de zoutvlokken, zwarte peper en tijmblaadjes in een vijzel en stamp fijn. Voeg de mosterd en de zachte boter toe en meng alles goed door.

  3. 3

    Wrijf het vlees in met olijfolie en bak het gedurende 2 minuten rondom rond bruin in een pan met antiaanbaklaag. Leg het vlees op een rooster waaronder een ovenschotel of plaat past om het vocht op te vangen.

  4. 4

    Verdeel de kruiden- en mosterdmengeling over het varkenshaasje. Zet gedurende 12 minuten in de voorverwarmde oven. Bak ondertussen de champignons in wat boter, kruid met peper en zout. Bak de aardappelen in boter aan beide kanten goudgeel en krokant.

  5. 5

    Laat het vlees eerst 10 minuten rusten onder aluminiumfolie, alvorens aan te snijden. Serveer het varkenshaasje met de gebakken champignons en de gebakken aardappelen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenshaasje met mosterdkorst en champignons

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!