Recept

Varkenshaasje met krokant mosterdkorstje en geroosterde spruitjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

'n Heerlijk stukje vlees.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de spruitjes schoon, blancheer ze en laat ze schrikken onder koud water. Laat goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.

  2. 2

    Meng de panko met de kruiden, 2 el olijfolie, peper en zout. Besmeer het vlees royaal met mosterd, haal het door het kruidenpaneermeel en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 30 minuten in de oven.

  3. 3

    Doe de spruitjes op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet ze de laatste 10 à 15 minuten mee in de oven, tot ze vanbuiten mooi bruin (maar niet donkerbruin!) zijn en gaar. Schep af en toe even om.

  4. 4

    Laat het vlees 5 à 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  5. 5

    Snij het varkenshaasje in plakken. Serveer het met de geroosterde spruitjes. Lekker met aardappelgratin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Varkenshaasje met krokant mosterdkorstje en geroosterde spruitjes
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de spruitjes schoon, blancheer ze en laat ze schrikken onder koud water. Laat goed uitlekken en dep ze droog met keukenpapier.

  2. 2

    Meng de panko met de kruiden, 2 el olijfolie, peper en zout. Besmeer het vlees royaal met mosterd, haal het door het kruidenpaneermeel en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet 30 minuten in de oven.

  3. 3

    Doe de spruitjes op een bakplaat, besprenkel ze met olijfolie en kruid met peper en zout. Zet ze de laatste 10 à 15 minuten mee in de oven, tot ze vanbuiten mooi bruin (maar niet donkerbruin!) zijn en gaar. Schep af en toe even om.

  4. 4

    Laat het vlees 5 à 10 minuten rusten onder aluminiumfolie.

  5. 5

    Snij het varkenshaasje in plakken. Serveer het met de geroosterde spruitjes. Lekker met aardappelgratin.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!