Recept

Kabeljauw à la Ilse

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Door de amandelkorst krijgt de vis een krokante buitenkant en blijft hij toch heerlijk zacht vanbinnen.

bereiding
  1. 1

    Doe de bloem in een diep bord. Klop het eiwit los met de melk in een ander bord en vul een derde bord met de amandelschilfers, gedroogde tijm en het paneermeel.

  2. 2

    Kruid de stukken kabeljauw met peper en zout, wentel ze achtereenvolgens door de bloem, het melk-eiwitmengsel en het amandelpaneermeel. Zet de vis even terug in de koelkast.

  3. 3

    Schil de pastinaken en snij ze met een mandoline in flinterdunne plakjes.

  4. 4

    Meng de yoghurt met de honing en wat olijfolie. Breng op smaak met peper en zout. Maak de waterkers schoon. Verhit een friteuse tot 180°C en frituur de pastinaakschijfjes.

  5. 5

    Bak intussen de vis aan beide kanten krokant in wat boter en olie. Serveer de gebakken vis met de krokante pastinaakchips, de waterkers en de frisse yoghurtdressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kabeljauw à la Ilse

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!