Bruschetta met Salamini italiani alla Cacciatora AOP, venkelsalade en vinaigrette
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Bruschetta met Salamini italiani alla Cacciatora AOP, venkelsalade en vinaigrette

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk bij de apero! 

bereiding
  1. 1

    Verhit een grillpan op het vuur. Bestrijk de sneetjes stokbrood met olijfolie en gril ze krokant in de hete grillpan.

  2. 2

    Snij de Salamini italiani alla Cacciatora AOP in dunne plakjes. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette met een scheutje water.

  3. 3

    Maak de venkel schoon en snij de knol met een mandoline in flinterdunne plakjes. Laat de plakjes even rusten in ijskoud water. Pel ondertussen de knoflook, snij de teentjes doormidden en wrijf er de gegrilde sneetjes stokbrood mee in.

  4. 4

    Giet de plakjes venkel af en hussel ze onder de vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Smeer een laagje hummus op elk toastje en schik er wat venkelsalade op. Beleg ze met de plakjes Salamini italiani alla Cacciatora AOP en werk af met een plukje kervel, wat kappertjes en enkele venkelzaadjes. Kruid naar smaak met peper van de molen en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verhit een grillpan op het vuur. Bestrijk de sneetjes stokbrood met olijfolie en gril ze krokant in de hete grillpan.

  2. 2

    Snij de Salamini italiani alla Cacciatora AOP in dunne plakjes. Meng de ingrediënten voor de vinaigrette met een scheutje water.

  3. 3

    Maak de venkel schoon en snij de knol met een mandoline in flinterdunne plakjes. Laat de plakjes even rusten in ijskoud water. Pel ondertussen de knoflook, snij de teentjes doormidden en wrijf er de gegrilde sneetjes stokbrood mee in.

  4. 4

    Giet de plakjes venkel af en hussel ze onder de vinaigrette. Breng op smaak met peper en zout.

  5. 5

    Smeer een laagje hummus op elk toastje en schik er wat venkelsalade op. Beleg ze met de plakjes Salamini italiani alla Cacciatora AOP en werk af met een plukje kervel, wat kappertjes en enkele venkelzaadjes. Kruid naar smaak met peper van de molen en zout.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.