Recept

Trio van bruschetta

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Drie andere toptoppings:

  • brie, gegrilde peer, tijm en honing
  • krokant gebakken champignons
  • gegrilde vijgen en coppa

bereiding
  1. 1

    Laat de grillpan goed heet worden. Snij het ciabattabrood in sneetjes en bestrijk ze met olijfolie. Gril ze krokant in de pan en wrijf in met de knoflook.

  2. 2

    Maak de sumaktomaatjes. Spoel en halveer de tomaten. Verwijder de pitjes en snij het vruchtvlees in blokjes. Pel en snipper de sjalot. Spoel en snipper het basilicum. Meng de tomaatjes met de sjalot, het basilicum, sumak, peper en zout.

  3. 3

    Maak de artisjoktapenade. Pel de knoflook. Doe de artisjokharten samen met de knoflook, de parmezaan en het basilicum in de blender en mix fijn. Breng op smaak met peper en zout. Verwijder het vruchtvlees en de pitjes van de gekonfijte citroen en snij de schil heel fijn.

  4. 4

    Maak de perziken. Verhit de grillpan opnieuw. Spoel en halveer de perziken. Verwijder de steen, snij het vruchtvlees in kwartjes en bestrijk ze met olijfolie. Gril ze kort in de grillpan. Klop de ricotta samen met de honing en tijm op met de mixer. Kruid met peper en zout.

  5. 5

    Beleg 1/3 van de bruschetta met de tomatensalsa. Werk af met olijfolie, grofgemalen peper en extra basilicum.

  6. 6

    Beleg 1/3 van de bruschetta met de artisjoktapenade en werk af met een blaadje basilicum en blokjes gekonfijte citroen. Kruid met grofgemalen peper.

  7. 7

    Beleg de laatste bruschetta’s met de opgeklopte ricotta, een partje gegrilde perzik en een plakje prosciutto. Kruid met grofgemalen peper.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Trio van bruschetta

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!