Recept

Kervelsoep met kip en granola

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Hartige granola kun je kopen, maar je kunt het ook zelf maken. Vervang dan de honing in je recept door bijvoorbeeld een snuifje zeezout en een koffielepel kurkuma of paprikapoeder.

bereiding
  1. 1

    Halveer de ui. Doe de kip, de kippenbouillon, de kruidnagel, de jeneverbessen en 1/2 ui in een kookpot en breng aan de kook. Laat 20 minuten zachtjes koken. Zeef en bewaar de bouillon. Haal het vlees van de kippenbouten, trek het in reepjes en zet opzij.

  2. 2

    Snipper de rest van de ui fijn. Schil de aardappel en snij ’m in blokjes. Maak de prei schoon en snij ’m in plakjes. Verhit een scheutje olijfolie en stoof de ui en de prei zacht. Voeg de aardappel en de gezeefde bouillon toe en laat 15 minuten zachtjes koken. Spoel de kervel en voeg toe aan de bouillon. Hou enkele blaadjes apart voor de afwerking. Mix de soep fijn en kruid met peper en zout.

  3. 3

    Werk de soep af met de kippenreepjes, de hartige granola en enkele blaadjes kervel.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kervelsoep met kip en granola

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!