Recept

Kervelsoep met balletjes en pestobrood

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heerlijk na een koude herfstwandeling! De kervelsoep en het pestobrood kun je perfect op voorhand bereiden. 

bereiding
  1. 1

    Maak de pesto. Mix alle ingrediënten voor de pesto in de keukenrobot of stamp ze in de vijzel.

  2. 2

    Maak het pestobrood. Verwarm de oven voor op 200°C. Kneed de Griekse yoghurt met de bloem, het zout en 2 eetlepels olijfolie tot een soepel deeg. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad tot een groot vierkant.

  3. 3

    Strijk het volledige vierkant in met de pesto. Rol het deeg op tot een rol en snij het in de lengte in twee. Vlecht de twee stukken nu in elkaar en leg het brood op een bakplaat. Bestrijk met een borsteltje met de rest van de olijfolie. Bak het brood 30 minuten in de oven.

  4. 4

    Maak de kervelsoep. Pel de uien en snij ze in grove stukken. Spoel de preiwitten en snij ze in ringen. Stoof de ui en de prei aan in een grote stoofpot met de olijfolie. Laat niet kleuren. Blus met de kippenbouillon en laat goed doorkoken tot de prei gaar is.

  5. 5

    Rol intussen balletjes van het kalfsgehakt. Voeg de kervel toe aan de soep, hou wat apart voor de afwerking. Laat 2 minuten meekoken. Mix de soep en kruid met peper en zout. Voeg de balletjes toe en laat even koken. Voeg de room toe en roer even door. Serveer de kervelsoep met het pestobrood.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kervelsoep met balletjes en pestobrood

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!