Kip met prei onder een hoedje
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kip met prei onder een hoedje

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Verras je vrienden met een kipcadeautje

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C. Snij de prei in reepjes en pers de knoflook. Snij de kip in dobbelsteentjes.

  2. 2

    Breng de bouillon aan de kook. Voeg de kip toe en laat onder deksel in ongeveer 15 minuten zachtjes garen. Haal uit de pan en laat afkoelen.  Zeef de bouillon. 

  3. 3

    Verhit de boter met de olie in een pan en stoof de prei en de knoflook aan. Bestrooi met bloem en roer glad. Giet er geleidelijk de room en de bouillon bij en breng al roerend aan de kook. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Voeg de kip bij de prei. Roer 1 eidooier door de saus. Verdeel de  ragout over vier vuurvaste schaaltjes of kommen. 

  5. 5

    Steek vier cirkels uit het bladerdeeg, iets groter dan de bovenkant van de schaaltjes. Dek de ragoutpotjes af met een vel bladerdeeg. Druk de randen stevig dicht. Versier met restjes bladerdeeg. Strijk de deegdeksels in met losgeklopte eidooier en prik in met een vork. Zet 10 tot 15 minuten in het midden van de oven. Serveer meteen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding

    Voorbereiding

  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200° C. Snij de prei in reepjes en pers de knoflook. Snij de kip in dobbelsteentjes.

  2. 2

    Breng de bouillon aan de kook. Voeg de kip toe en laat onder deksel in ongeveer 15 minuten zachtjes garen. Haal uit de pan en laat afkoelen.  Zeef de bouillon. 

  3. 3

    Verhit de boter met de olie in een pan en stoof de prei en de knoflook aan. Bestrooi met bloem en roer glad. Giet er geleidelijk de room en de bouillon bij en breng al roerend aan de kook. Kruid met peper en zout.

  4. 4

    Voeg de kip bij de prei. Roer 1 eidooier door de saus. Verdeel de  ragout over vier vuurvaste schaaltjes of kommen. 

  5. 5

    Steek vier cirkels uit het bladerdeeg, iets groter dan de bovenkant van de schaaltjes. Dek de ragoutpotjes af met een vel bladerdeeg. Druk de randen stevig dicht. Versier met restjes bladerdeeg. Strijk de deegdeksels in met losgeklopte eidooier en prik in met een vork. Zet 10 tot 15 minuten in het midden van de oven. Serveer meteen. 

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.