Recept

Geroosterde bloemkool met tahindressing en amandelen

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze zomerse salade à la Ottolenghi is heerlijk bij een stukje kip of lamsvlees op de barbecue. Liever veggie? Werk je salade af met een stukje geroosterde halloumi of seitan.

Tahin of tahini is een sesampasta, je kunt het in verschillende kleuren en texturen vinden in grote supermarkten of bij je Marrokaanse buurtwinkeltje. Tahin-dummy? Probeer eerst eens witte tahin, die is heerlijk zacht van smaak en lopend van textuur.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de bloemkool schoon en verdeel in roosjes. Schik de bloemkoolroosjes op een bakplaat en kruid met kerriepoeder, komijnpoeder, cayennepeper en wat zout. Besprenkel met olijfolie en wrijf de bloemkool goed in zodat alle roosjes bedekt zijn met olie en kruiden. Rooster de bloemkool zo’n 40 minuten in de oven.

  2. 2

    Rol de citroen over het werkblad zodat het sap loskomt, halveer de vrucht en pers het sap van een halve citroen in een kommetje. Voeg er de tahin, de Griekse yoghurt, een scheutje water, peper en zout bij en meng goed.

  3. 3

    Rooster de amandelschilfers zonder vetstof in een pan met antiaanbaklaag.

  4. 4

    Haal de geroosterde bloemkool uit de oven, druppel er het sap van de ander halve citroen over. Meng er de rucola door en bestrooi met de geroosterde amandelschilfers. Werk af met enkele lepels van de dressing.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Geroosterde bloemkool met tahindressing en amandelen

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!