Kalkoenspiesjes met pindakaas-sojamarinade
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Kalkoenspiesjes met pindakaas-sojamarinade

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Marineren kun je leren ... Hou het op 10 minuten voor dunne stukken vis en gevogelte. Grotere stukken vlees zoals lamsbout of een hele kip mag je gerust drie uur in de marinade laten.

Dit gezonde barbecuespiesje past trouwens helemaal in de methode van Pascale Naessens.

bereiding
  1. 1

    Pel en plet de knoflook. Pers de limoen. Schil de gember en rasp tot je 1 koffielepel hebt. Maak een marinade van de knoflook, het limoensap, de gember, de pindakaas, de sojasaus, de chilivlokken en de olijfolie.

  2. 2

    Snij de kalkoenfilet in heel fijne reepjes en meng ze onder de marinade. Laat 10 minuten marineren. Prik de reepjes op een spiesje.

  3. 3

    Gril de spiesjes 8 tot 10 minuten op een matig hete grill. Werk ze af met de fijngehakte pinda's.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Pel en plet de knoflook. Pers de limoen. Schil de gember en rasp tot je 1 koffielepel hebt. Maak een marinade van de knoflook, het limoensap, de gember, de pindakaas, de sojasaus, de chilivlokken en de olijfolie.

  2. 2

    Snij de kalkoenfilet in heel fijne reepjes en meng ze onder de marinade. Laat 10 minuten marineren. Prik de reepjes op een spiesje.

  3. 3

    Gril de spiesjes 8 tot 10 minuten op een matig hete grill. Werk ze af met de fijngehakte pinda's.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.