Paprika's met ham en bloemkoolcouscous
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Paprika's met ham en bloemkoolcouscous

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Vul deze paprika's ook eens met broccolicouscous. Moet het snel gaan? Koop dan kant-en-klare groentecouscous.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de paprika's en snij er de hoedjes af. Verwijder de zaadjes en de witte vliesjes.

  2. 2

    Leg de paprika’s en de hoedjes in een ovenschaal. Giet er wat olijfolie over en bak 15 ze minuten in de oven.

  3. 3

    Doe de bloemkoolroosjes in delen in een blender en mix ze tot fijne korreltjes (couscous). Bak de ui glazig in olijfolie. Voeg de bloemkoolcouscous toe, roerbak 5 minuten en kruid met de kurkuma, peper en zout.

  4. 4

    Voeg de kerstomaatjes en de ham toe en roerbak nog 2 minuten. Hak de helft van het basilicum fijn en meng samen met de mozzarella en de pitten- en zadenmix onder de couscous.

  5. 5

    Schep het couscousmengsel in de paprika’s. Zet de paprika’s opnieuw in de ovenschaal, zet er de hoedjes op en bak ze nog 5 à 10 minuten in de oven. Werk voor het serveren af met de rest van het basilicum en peper van de molen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Spoel de paprika's en snij er de hoedjes af. Verwijder de zaadjes en de witte vliesjes.

  2. 2

    Leg de paprika’s en de hoedjes in een ovenschaal. Giet er wat olijfolie over en bak 15 ze minuten in de oven.

  3. 3

    Doe de bloemkoolroosjes in delen in een blender en mix ze tot fijne korreltjes (couscous). Bak de ui glazig in olijfolie. Voeg de bloemkoolcouscous toe, roerbak 5 minuten en kruid met de kurkuma, peper en zout.

  4. 4

    Voeg de kerstomaatjes en de ham toe en roerbak nog 2 minuten. Hak de helft van het basilicum fijn en meng samen met de mozzarella en de pitten- en zadenmix onder de couscous.

  5. 5

    Schep het couscousmengsel in de paprika’s. Zet de paprika’s opnieuw in de ovenschaal, zet er de hoedjes op en bak ze nog 5 à 10 minuten in de oven. Werk voor het serveren af met de rest van het basilicum en peper van de molen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.