Klassieke mosselen in witte wijn
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Klassieke mosselen in witte wijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: maak zelf je mosseldip. Meng 100 milliliter mayonaise met 1 koffielepel azijn en 1⁄2 koffielepel kerriepoeder tot een glad sausje. Dippen maar! 

bereiding
  1. 1

    Spoel de mosselen drie keer onder stromend water en maak ze schoon door de baarden en de pokken te verwijderen. Pel de ui en snij ’m in ringen. Maak de selder schoon en snij de stengels in schijfjes. Schil de wortelen en snij ze in plakjes.

  2. 2

    Fruit de groenten aan in een grote kookpot met een klontje boter. Verbrokkel er het bouillonblokje over, kruid met peper en zout en blus met de witte wijn.

  3. 3

    Voeg de mosselen toe, zet het deksel op de pot en schud regelmatig met de pan tot alle mosselen open zijn. Enkele minuten volstaan! Schep de mosselen in diepe borden en serveer. Lekker met frietjes of een stukje brood en een mosseldip.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Spoel de mosselen drie keer onder stromend water en maak ze schoon door de baarden en de pokken te verwijderen. Pel de ui en snij ’m in ringen. Maak de selder schoon en snij de stengels in schijfjes. Schil de wortelen en snij ze in plakjes.

  2. 2

    Fruit de groenten aan in een grote kookpot met een klontje boter. Verbrokkel er het bouillonblokje over, kruid met peper en zout en blus met de witte wijn.

  3. 3

    Voeg de mosselen toe, zet het deksel op de pot en schud regelmatig met de pan tot alle mosselen open zijn. Enkele minuten volstaan! Schep de mosselen in diepe borden en serveer. Lekker met frietjes of een stukje brood en een mosseldip.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.