Gegratineerde mosselen met witte wijn
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Gegratineerde mosselen met witte wijn

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dit mosselhapje is klaar in 15 minuten. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de mosselen schoon. Doe ze in een kookpot, giet er de witte wijn over en zet een deksel op de kookpot. Schud regelmatig de mosselen op en kook tot alle schelpen open zijn.

  2. 2

    Maak de crumble. Pel en snipper de knoflook. Meng met de gehakte peterselie en het amandelpoeder. Kruid met peper en zout en voeg 1 à 2 eetlepels olijfolie toe.

  3. 3

    Haal de mosselen uit de kookpot. Laat 1 schelp aan de mossel en leg ze op een met grof zout gevulde ovenplaat. Verdeel er een klein lepeltje van de crumble over en wat extra olijfolie. Zet 5 tot 8 minuten in de oven tot de crumble krokant is. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de mosselen schoon. Doe ze in een kookpot, giet er de witte wijn over en zet een deksel op de kookpot. Schud regelmatig de mosselen op en kook tot alle schelpen open zijn.

  2. 2

    Maak de crumble. Pel en snipper de knoflook. Meng met de gehakte peterselie en het amandelpoeder. Kruid met peper en zout en voeg 1 à 2 eetlepels olijfolie toe.

  3. 3

    Haal de mosselen uit de kookpot. Laat 1 schelp aan de mossel en leg ze op een met grof zout gevulde ovenplaat. Verdeel er een klein lepeltje van de crumble over en wat extra olijfolie. Zet 5 tot 8 minuten in de oven tot de crumble krokant is. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.