Gewokte noedels met varkensreepjes in pindasaus
bereiding
-
1
Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet ze af, spoel ze met koud water en zet ze even opzij. Pel en pers de knoflook. Spoel en droog de spinazie. Maak de lente-uitjes schoon en snij ze in ringetjes.
-
2
Verhit een scheutje arachideolie in de wok en bak de varkensreepjes op hoog vuur in porties bruin en gaar. Kruid ze met het vijfkruidenpoeder, peper en zout. Schep ze uit de pan.
-
3
Voeg indien nodig wat extra olie toe aan de wok. Bak in de pan de knoflook kort aan. Voeg de spinazie in delen toe en laat ze slinken. Hak de pinda’s grof.
-
4
Voeg het vlees opnieuw toe aan de wok. Doe er de noedels bij en meng goed. Giet er de pindasaus bij, knijp er wat limoensap over en schep alles goed om. Werk het gerecht af met de pinda’s, de lente-uitjes en de koriander. Serveer met extra partjes limoen en eventueel wat sriracha.