Recept

Gevulde filodeegrolletjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Heel origineel, zo'n breekbrood van filodeeg!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Laat de vellen filodeeg ontdooien. Maak de vulling met champignons. Pel en snipper de sjalot. Hak de champignons in fijne stukjes. Bak de sjalot en de champignons gaar en goudbruin in olijfolie. Kruid ze met peper en zout. Laat ze uitlekken en afkoelen op keukenpapier.

  2. 2

    Rol een vel filodeeg open. Wrijf het in met olijfolie en beleg het aan de zijkant met wat paprikatapenade en gebakken champignons. Rol het vel strak op, wrijf het in met olijfolie en snij het in 3 stukken. Vul zo nog 7 andere vellen filodeeg. Zet de rolletjes rechtopstaand in een ronde bakvorm van 15 cm diameter tegen elkaar.

  3. 3

    Maak de vulling met spinazie. Pel en plet de knoflook. Spoel en droog de spinazie. Verhit een scheutje olijfolie en roerbak de spinazie en de knoflook in enkele minuten gaar. Kruid met peper en zout. Giet de spinazie in een vergiet en duw er het vocht uit. Hak de spinazie fijn en kruid met peper en zout. Snij de provolone in heel fijne reepjes.

  4. 4

    Rol een vel filodeeg open. Wrijf het in met olijfolie en beleg het aan de zijkant met een streepje gebakken spinazie en een reepje provolone. Rol het vel strak op, wrijf het in met olijfolie en snij het in 3 stukken. Vul zo nog 7 andere vellen filodeeg. Zet de rolletjes rechtopstaand tegen elkaar in de bakvorm. Bak de filodeegrolletjes 20 à 25 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde filodeegrolletjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!