Quiche van filodeeg, rode ui, champignons en geitenkaas
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Quiche van filodeeg, rode ui, champignons en geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze quiche is overheerlijk met uienchutney. 

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190˚C. Rol het filodeeg uit tot dunne vellen en bestrijk elk vel met wat olie. Leg ze vervolgens op elkaar in een met olie ingevette quiche/taartvorm.

  2. 2

    Pel en snij de rode ui in ringen. Pel en snipper de knoflook. Maak de champignons schoon en halveer grote exemplaren. Doe wat olie in een pan en bak de rode uiringen in zo'n 5 minuten bruin. Voeg de knoflook en de champignons toe en bak nog eens 3 à 4 minuten. Laat het mengsel een paar minuten afkoelen en verdeel over het filodeeg.

  3. 3

    Meng de eieren met de room en de geriste tijm. Bewaar wat tijm voor de afwerking. Breng op smaak met peper en zout en giet over de champignon-uienmix.

  4. 4

    Snij de geitenkaas in plakjes en verdeel over de vulling. Laat 25 à 30 minuten in de oven bakken tot het eimengsel gestold is. Werk verder af met de rest van de tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 190˚C. Rol het filodeeg uit tot dunne vellen en bestrijk elk vel met wat olie. Leg ze vervolgens op elkaar in een met olie ingevette quiche/taartvorm.

  2. 2

    Pel en snij de rode ui in ringen. Pel en snipper de knoflook. Maak de champignons schoon en halveer grote exemplaren. Doe wat olie in een pan en bak de rode uiringen in zo'n 5 minuten bruin. Voeg de knoflook en de champignons toe en bak nog eens 3 à 4 minuten. Laat het mengsel een paar minuten afkoelen en verdeel over het filodeeg.

  3. 3

    Meng de eieren met de room en de geriste tijm. Bewaar wat tijm voor de afwerking. Breng op smaak met peper en zout en giet over de champignon-uienmix.

  4. 4

    Snij de geitenkaas in plakjes en verdeel over de vulling. Laat 25 à 30 minuten in de oven bakken tot het eimengsel gestold is. Werk verder af met de rest van de tijm.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.