Recept

Hete bliksem met feestelijk gehakt en pompoenpuree

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze budgetvriendelijke ovenschotel kun je makkelijk vooraf maken en invriezen.

Tip van Natalie: "Pompoenpitten verwijderen? Doe dit snel en zonder morsen met een ijsschep! Wie graag een heel smeuïge puree wil, kan 'm eventueel eerst door een passe-vite halen of mixen in de keukenrobot."

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 200°C. Pel en snipper de ui. Schil de pompoen, verwijder de pitten en snij het vruchtvlees in blokjes. Leg de pompoen samen met de ui op een met bakpapier beklede bakplaat. Breng ze op smaak met een flinke scheut olijfolie, peper, zout en komijn en bak ze 20 minuten in de oven.

  2. 2

    Schil de aardappelen, snij ze in blokjes en kook ze gaar in lichtgezouten water. Snipper de salie en hak de pistachenoten grof. Bak het gehakt rul in wat boter. Meng het gebakken gehakt met de salie, de veenbessen en de pistachenoten. Breng het gehakt op smaak met komijn en kaneel. Schep het gehakt in een beboterde ovenschaal.

  3. 3

    Neem de pompoen uit oven. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn samen met de pompoenblokjes en de ui. Voeg een klontje boter, peper, zout en nootmuskaat toe. Schep de puree op het gehakt, leg er enkele klontjes boter op en bak nog 10 minuten in de oven. Zet de schotel eventueel enkele minuten onder de grill voor een krokant korstje. Werk af met de extra gehakte pistachenoten en blaadjes salie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!