Kerstboombrownies
bereiding
-
1
Verwarm de oven voor op 170°C. Doe de chocolade en de boter in een pannetje en laat ze op een heel zacht vuur smelten. Klop intussen de eieren met de kandij-suiker in ± 10 minuten tot een schuimige massa. Roer er dan de gesmolten chocolade door.
-
2
Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom. Spatel ze samen met het amandelpoeder door het beslag.
-
3
Doe het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm van 20 x 20 cm. Bak de brownie 20 minuten in de oven. Laat hem eerst wat afkoelen in de vorm en haal hem er daarna uit. Laat de brownie volledig afkoelen op een rooster.
-
4
Snij de brownie eerst in de helft. Snij hem dan in diagonalen tot lange driehoeken, zoals kerstboompjes.
-
5
Strooi de poedersuiker over de punten van debrownies en zet ze recht op een serveerschaal. Werk de schaal af met extra chocolaatjes, noten, minimarshmallows, karamelblokjes…