Recept

Kerstboombrownies

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: zeef de poedersuiker voor je de boompjes ermee afwerkt. Dan zitten er zeker geen klontertjes meer in.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170°C. Doe de chocolade en de boter in een pannetje en laat ze op een heel zacht vuur smelten. Klop intussen de eieren met de kandij-suiker in ± 10 minuten tot een schuimige massa. Roer er dan de gesmolten chocolade door.

  2. 2

    Zeef de bloem en het bakpoeder boven de kom. Spatel ze samen met het amandelpoeder door het beslag.

  3. 3

    Doe het beslag in een met bakpapier beklede bakvorm van 20 x 20 cm. Bak de brownie 20 minuten in de oven. Laat hem eerst wat afkoelen in de vorm en haal hem er daarna uit. Laat de brownie volledig afkoelen op een rooster.

  4. 4

    Snij de brownie eerst in de helft. Snij hem dan in diagonalen tot lange driehoeken, zoals kerstboompjes.

  5. 5

    Strooi de poedersuiker over de punten van debrownies en zet ze recht op een serveerschaal. Werk de schaal af met extra chocolaatjes, noten, minimarshmallows, karamelblokjes…

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Kerstboombrownies

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!