Citroensterren
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Citroensterren

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Perfect als culinair cadeau, of om gewoon lekker zelf op te eten. 

bereiding
  1. 1

    Zeef de bloem op een werkblad. Vorm in het midden een kuiltje en leg hier de koude boter in stukken in samen met de suiker, het ei en de citroenzeste. Kneed snel tot een smeuïg deeg dat niet meer aan je handen kleeft. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg 30 minuten op een koele plaats.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht). Leg bakpapier op een bakplaat. Rol het deeg uit op een werkblad bedekt met bloem tot het ongeveer 3 millimeter dun is. Steek er met een vorm sterretjes uit.

  3. 3

    Leg de sterren op de bakplaat en laat ze 10 tot 12 minuten goudbruin bakken in de oven. Neem ze dan van de bakplaat en laat ze afkoelen.

  4. 4

    Klop het eiwit stijf met het citroensap voor de garnering. Strooi de poedersuiker er zachtjes bij, en klop tot er een glanzend, dik glazuur ontstaat. Smeer het op de afgekoelde koekjes en doe de rest in een spuitzak. Laat het glazuur een beetje opdrogen en versier verder met het resterende glazuur in de spuitzak. Laat goed drogen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Zeef de bloem op een werkblad. Vorm in het midden een kuiltje en leg hier de koude boter in stukken in samen met de suiker, het ei en de citroenzeste. Kneed snel tot een smeuïg deeg dat niet meer aan je handen kleeft. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg 30 minuten op een koele plaats.

  2. 2

    Verwarm de oven voor op 180°C (hetelucht). Leg bakpapier op een bakplaat. Rol het deeg uit op een werkblad bedekt met bloem tot het ongeveer 3 millimeter dun is. Steek er met een vorm sterretjes uit.

  3. 3

    Leg de sterren op de bakplaat en laat ze 10 tot 12 minuten goudbruin bakken in de oven. Neem ze dan van de bakplaat en laat ze afkoelen.

  4. 4

    Klop het eiwit stijf met het citroensap voor de garnering. Strooi de poedersuiker er zachtjes bij, en klop tot er een glanzend, dik glazuur ontstaat. Smeer het op de afgekoelde koekjes en doe de rest in een spuitzak. Laat het glazuur een beetje opdrogen en versier verder met het resterende glazuur in de spuitzak. Laat goed drogen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.