Recept

Confituurkoekjes

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip: De uitgestoken rondjes kun je ook nog bakken! Ze hoeven wel wat minder lang in de oven. Stop ze in een grote snoeppot en smul er af en toe eentje uit... 

Maak het basisdeeg
  1. 1

    Klop de boter en de twee soorten suiker luchtig in een keukenrobot. Voeg er één voor één de eieren aan toe, wacht tot het eerste ei volledig is opgenomen voor je het tweede toevoegt. Voeg de vanille-essence toe.

  2. 2

    Zeef de bloem met het zout en het bakpoeder. Voeg dit mengsel geleidelijk toe aan het botermengsel, meng op trage snelheid.

  3. 3

    Met dit basisdeeg kun je verder aan de slag. Gebruik 1/4de van dit basisdeeg voor de confituurkoekjes.

Maak de confituurkoekjes
  1. 1

    Zorg dat het basisdeeg (1/4de) minstens 30 minuten in de koelkast heeft gerust. Verwarm de oven voor op 180°C. Warm de gelei lichtjes op. Rol het deeg uit op een bebloemd werkvlak. Steek koekjes uit het deeg. Maak in de helft van de uitgestoken koekjes een gaatje.

  2. 2

    Leg de koekjes met het gaatje op de koekjes zonder. Doe de gelei in een klein spuitzakje en vul er de rondjes mee op. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze 10 tot 12 minuten in de oven.

  3. 3

    Laat de koekjes volledig afkoelen en strooi er nog wat poedersuiker over.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Confituurkoekjes

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!