Eiermuffins met ricotta, spinazie en ham
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Eiermuffins met ricotta, spinazie en ham

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze miniomeletjes zijn lekker als ontbijt of als lunch met een slaatje erbij. Je kunt ze ook makkelijk invriezen zodat je altijd een gezonde lunch in huis hebt.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren los en kruid ze met peper en zout. Neem een muffinbakvorm en vet 6 vormpjes in met wat boter. Bestuif ze met bloem.

  2. 2

    Snij de kerstomaatjes in vier en schik ze in het muffinblik, schik er ook wat spinazie en hamblokjes in. Giet er het eierbeslag overheen en lepel in elk muffinvormpje een lepeltje ricotta.

  3. 3

    Bak de eiermuffins 20 minuten in de oven. Werk ze af met de gesnipperde bladpeterselie en serveer ze warm of koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Klop de eieren los en kruid ze met peper en zout. Neem een muffinbakvorm en vet 6 vormpjes in met wat boter. Bestuif ze met bloem.

  2. 2

    Snij de kerstomaatjes in vier en schik ze in het muffinblik, schik er ook wat spinazie en hamblokjes in. Giet er het eierbeslag overheen en lepel in elk muffinvormpje een lepeltje ricotta.

  3. 3

    Bak de eiermuffins 20 minuten in de oven. Werk ze af met de gesnipperde bladpeterselie en serveer ze warm of koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Wat zit er in jouw koelkast?

Vertel wat je in huis hebt en wij geven je een lekker recept.

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.