Minimacaronicups
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Minimacaronicups

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wie zegt dat traktaties altijd zoet moeten zijn? Deze hartige cupcakes met mac 'n' cheese vallen bij iedereen in de smaak!

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Kook de pasta in gezouten water, giet af en laat uitlekken.

  2. 2

    Smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en laat al roerend 1 minuut bakken. Giet geleidelijk aan de melk erbij en blijf kloppen tot je een egale roux verkrijgt.

  3. 3

    Voeg 150 gram gemalen kaas, de ham, de gekookte pasta en 1 ei toe. Kruid bij met peper en zout.

  4. 4

    Vet de cupcakevormpjes in (of gebruik papieren vormpjes) en vul ze met de macaroni.

  5. 5

    Bestrooi met de rest van de gemalen kaas. Bak de pastacupcakes in 15 à 20 minuten mooi goudbruin. Laat even afkoelen en serveer lauw of koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Kook de pasta in gezouten water, giet af en laat uitlekken.

  2. 2

    Smelt de boter in een steelpan, voeg de bloem toe en laat al roerend 1 minuut bakken. Giet geleidelijk aan de melk erbij en blijf kloppen tot je een egale roux verkrijgt.

  3. 3

    Voeg 150 gram gemalen kaas, de ham, de gekookte pasta en 1 ei toe. Kruid bij met peper en zout.

  4. 4

    Vet de cupcakevormpjes in (of gebruik papieren vormpjes) en vul ze met de macaroni.

  5. 5

    Bestrooi met de rest van de gemalen kaas. Bak de pastacupcakes in 15 à 20 minuten mooi goudbruin. Laat even afkoelen en serveer lauw of koud.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.