Recept

Quiche met Saint-Marcellin, gerookte zalm en broccoli

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

De juiste kaas in je quiche maakt 'm extra lekker. Hier kozen we voor Saint-Marcellin, een Franse kaas die traditioneel gemaakt werd op basis van geitenmelk, maar tegenwoordig wordt bereid van koemelk. De kaas is klein van formaat, maar rijk aan smaak. Je kunt de Saint-Marcellin in dit recept ook vervangen door camembert.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Vet een taartvorm van 26 cm diameter in met boter. Leg het bladerdeeg in de taartvorm en prik er met een vork gaatjes in. Leg een vel bakpapier op het bladerdeeg en vul met bakparels of een andere steunvulling. Zet 15 minuten in de oven. Haal de taartvorm uit de oven en verwijder de steunvulling en het bakpapier.

  2. 2

    Spoel de rucola. Spoel de kerstomaatjes en halveer. Spoel de broccoli en snij in roosjes. Snij de gerookte zalm in reepjes. Kook de broccoliroosjes beetgaar in gezouten water. Giet af en laat goed uitlekken.

  3. 3

    Klop de eieren los met de room. Kruid met peper en zout. Snij de Saint-Marcellin in gelijke stukken.

  4. 4

    Verdeel de broccoliroosjes en zalmreepjes over de taartvorm. Overgiet met het eimengsel. Leg de kerstomaatjes er bovenop. Werk af met de stukken kaas en kruid met peper en zout. Zet 20 tot 25 minuten in de oven. De quiche is klaar als het eimengsel gestold is. Haal de quiche uit de oven en werk af met rucola.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quiche met Saint-Marcellin, gerookte zalm en broccoli

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!