Quiche met tofu, cashewnoten en broccoli
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Quiche met tofu, cashewnoten en broccoli

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Deze quiche is vegan!

Heb je nog wat vulling over? Leng ze aan met wat water en besprenkel er na het bakken de groenten mee.

bereiding
  1. 1

    Zet de cashewnoten onder water en laat 1 nacht weken.

  2. 2

    Verdeel de boter in stukjes en meng met de bloem, het water en ½ koffielepel zout. Kneed kort tot een egaal deeg en laat 1 uur in de koelkast opstijven.

  3. 3

    Laat de cashewnoten uitlekken en doe ze in een blender samen met de zijdentofu, het knoflook-poeder, de tijm, de gistvlokken, een snuifje peper en zout. Mix tot een smeuïg geheel. Stoom of kook de broccoli beetgaar.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 185°C. Rol het deeg uit tot 5 millimeter dikte, vet een bakvorm in, bestrooi met bloem en bekleed met het deeg. Bedek het deeg met bakpapier en bakbonen en bak het 15 minuten blind voor.

  5. 5

    Verwijder de bakbonen, giet de tofumengeling op het deeg en beleg met de broccoli. Kruid met peper en zout en zet 30 à 40 minuten in de oven of tot het deeg goudbruin kleurt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Zet de cashewnoten onder water en laat 1 nacht weken.

  2. 2

    Verdeel de boter in stukjes en meng met de bloem, het water en ½ koffielepel zout. Kneed kort tot een egaal deeg en laat 1 uur in de koelkast opstijven.

  3. 3

    Laat de cashewnoten uitlekken en doe ze in een blender samen met de zijdentofu, het knoflook-poeder, de tijm, de gistvlokken, een snuifje peper en zout. Mix tot een smeuïg geheel. Stoom of kook de broccoli beetgaar.

  4. 4

    Verwarm de oven voor op 185°C. Rol het deeg uit tot 5 millimeter dikte, vet een bakvorm in, bestrooi met bloem en bekleed met het deeg. Bedek het deeg met bakpapier en bakbonen en bak het 15 minuten blind voor.

  5. 5

    Verwijder de bakbonen, giet de tofumengeling op het deeg en beleg met de broccoli. Kruid met peper en zout en zet 30 à 40 minuten in de oven of tot het deeg goudbruin kleurt.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?