Recept

Quiche met gerookte zalm en broccoli

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Met filodeeg geef je een quiche een originele Midden-Oosterse toets.

Dit flinterdunne Midden-Oosterse deeg kun je gebruiken voor zowel zoete als hartige bereidingen. Het wordt gemaakt op basis van water, bloem, olie en zout. Filodeeg is een vrij kwetsbaar deeg. Bij het openen van de verpakking leg je de vellen deeg het best op een ietwat vochtige theedoek. Bij het minste contact met lucht droogt het deeg namelijk snel uit en brokkelt het. Filodeeg rijst niet tijdens het bakken en is iets droger van structuur dan bijvoorbeeld bladerdeeg, maar wel superkrokant. Het is niet alleen lekker als taartbodem, maar ook als crunchy afwerking van een gerecht.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Snij de broccoli in kleine roosjes. Schil de stam en snij ook die in kleine blokjes. Maak de paprika schoon en snij ze in dunne reepjes. Snij de gerookte zalm in stukken.

  2. 2

    Smelt de boter. Leg één vel filodeeg in een beboterde vierkante bakvorm van 20 x 20 cm en bestrijk dat rijkelijk met gesmolten boter. Herhaal met de rest van de vellen. Werk wel voorzichtig, want filodeeg scheurt gemakkelijk. Verdeel de groenten en de zalm over het deeg.

  3. 3

    Klop de eieren los, kruid ze met peper en zout en giet ze over de groenten en de zalm. Verkruimel de gorgonzola over de quiche en kruid ze met peper naar smaak. Bak de quiche 30 minuten in de oven.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Quiche met gerookte zalm en broccoli

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!