Miniquiches met wontonvellen en gerookte forel
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Miniquiches met wontonvellen en gerookte forel

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Geen kleine taartvormpjes in huis? In een muffinblik kun je ook kleine quiches bakken.

Serveer 1 quiche per persoon voor een voorgerecht, 2 als lunch.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en plet de knoflook. Pel de ui en snipper fijn. Hak ½ chilipepertje fijn. Fruit de ui, chilipeper en knoflook op een zacht vuurtje gaar. Voeg de spinazie toe en bak 2 minuten. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat goed uitlekken in een vergiet en hak grof.

  2. 2

    Vet 8 cupcakevormpjes in met olijfolie en bebloem ze. Leg in elke vorm 1 wontonvel. Wrijf de wontonvellen in met olijfolie en beleg ze met een tweede vel.

  3. 3

    Meng de eieren met de room en de mosterd. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de stukjes gerookte forel en de gebakken spinazie over de vormpjes en overgiet met het ei-roommengsel.

  5. 5

    Zet gedurende 20 minuten in de oven. Werk af met enkele spinazieblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 185°C. Pel en plet de knoflook. Pel de ui en snipper fijn. Hak ½ chilipepertje fijn. Fruit de ui, chilipeper en knoflook op een zacht vuurtje gaar. Voeg de spinazie toe en bak 2 minuten. Kruid met nootmuskaat, peper en zout. Laat goed uitlekken in een vergiet en hak grof.

  2. 2

    Vet 8 cupcakevormpjes in met olijfolie en bebloem ze. Leg in elke vorm 1 wontonvel. Wrijf de wontonvellen in met olijfolie en beleg ze met een tweede vel.

  3. 3

    Meng de eieren met de room en de mosterd. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  4. 4

    Verdeel de stukjes gerookte forel en de gebakken spinazie over de vormpjes en overgiet met het ei-roommengsel.

  5. 5

    Zet gedurende 20 minuten in de oven. Werk af met enkele spinazieblaadjes.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?