Recept

Linguine carbonara met gegrilde asperges

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Een Italiaanse klassieker combineren met een Vlaamse topgroente? Doen! Gegrilde asperges passen perfect bij een carbonara.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 180°C. Spoel de courgette en maak er met een spiralizer sliertjes van. Doe ze in een ovenschaal en kruid met peper en zout. Besprenkel met een scheutje olijfolie en dek af met aluminiumfolie. Gaar 10 minuten in de oven.

  2. 2

    Bak de pancetta in een pan zonder vetstof en laat uitlekken op keukenpapier.

  3. 3

    Schil de asperges en breek de houtachtige uiteinden af. Blancheer de asperges 5 minuten in lichtgezouten water en laat ze goed uitlekken. Dep eventueel droog met keukenpapier. Gril de asperges kort aan beide kanten in een grillpan. Kruid met peper en zout en snij in schuine stukken.

  4. 4

    Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Meng de zure room met de eidooiers, de parmezaan en breng op smaak met peper, zout en citroenschil. Klop goed los.

  5. 5

    Giet de pasta af, maar hou een kopje kookvocht bij. Meng de spaghetti met het zureroomsausje, het kookvocht en de courgetti. Leg er de geroosterde witte asperges en de pancetta bij.Werk af met extra parmezaan, peper van de molen, basilicum en een scheutje olijfolie.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Linguine carbonara met gegrilde asperges

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!