Abrikozen- en kersenclafoutis
  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:
Recept

Abrikozen- en kersenclafoutis

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Dé klassieker uit Frankrijk...

bereiding
  1. 1

    Breek de eieren in een mengschaal en klop los. Giet de room en melk bij de eieren en klop goed tot alles gemengd is.

  2. 2

    Meng bloem, suiker, vanillesuiker, maïszetmeel en grof zeezout en roer dit door de eieren tot je een mooi glad beslag krijgt. Indien nodig ga je er even met de mixer door zodat er geen klontertjes meer achterblijven.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de vormpjes en bestuif vervolgens met bloem. Snij het fruit in stukjes en verdeel het over de verschillende taartvormpjes. Overgiet met het beslag.

  4. 4

    Bak de clafoutis 15 à 20 minuten in de hete oven. Haal uit de oven en bestuif met bloemsuiker. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

bereiding
  1. 1

    Breek de eieren in een mengschaal en klop los. Giet de room en melk bij de eieren en klop goed tot alles gemengd is.

  2. 2

    Meng bloem, suiker, vanillesuiker, maïszetmeel en grof zeezout en roer dit door de eieren tot je een mooi glad beslag krijgt. Indien nodig ga je er even met de mixer door zodat er geen klontertjes meer achterblijven.

  3. 3

    Verwarm de oven voor op 180°C. Beboter de vormpjes en bestuif vervolgens met bloem. Snij het fruit in stukjes en verdeel het over de verschillende taartvormpjes. Overgiet met het beslag.

  4. 4

    Bak de clafoutis 15 à 20 minuten in de hete oven. Haal uit de oven en bestuif met bloemsuiker. Serveer meteen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!

Krijg als eerste alle tips en recepten om je vingers bij af te likken. Kies in de volgende stap welke nieuwsbrieven je wil ontvangen.