Recept

Salade van volkorenorzo met spinaziepesto, warmgerookte zalm en geitenkaas

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Wat een heerlijke pastasalade à la Sandra Bekkari!

Tip van Sandra! “Maak meteen een grote hoeveelheid spinaziepesto. Die gebruik je als makkelijke smaakmaker voor soepen, sauzen of marinades. Je kunt hem bewaren in een glazen bokaal in de koelkast of je kunt hem invriezen in ijsblokvormpjes. Doe je hem in een gesteriliseerde bokaal met een laagje olie, dan blijft hij buiten de koelkast zelfs maanden goed.”

bereiding
  1. 1

    Kook de orzo beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af en laat hem uitlekken en afkoelen.

  2. 2

    Maak de pesto. Pel de knoflook en doe hem samen met de spinazieblaadjes, de olijfolie en de amandelen in de cutter. Mix tot een gladde pesto. Kruid de pesto met peper en zout.

  3. 3

    Snij de groene aspergetips in stukjes en bak ze kort aan in een pannetje met olijfolie. Kruid ze met peper en zout.

  4. 4

    Verwijder het loof van de radijsjes, maak ze schoon en snij ze in kwartjes. Spoel en droog de spinazie.

  5. 5

    Meng wat pesto onder de orzo. Meng er de spinazieblaadjes, de aspergetips en de radijsjes onder. Trek de warmgerookte zalm in stukjes en verdeel ze over de pastasalade. Verdeel ook de geitenkaas erover. Serveer de pastasalade met de rest van de pesto.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Salade van volkorenorzo met spinaziepesto, warmgerookte zalm en geitenkaas

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!