Recept

Gevulde tomaten van Piet Huysentruyt

  • Duur:
  • Budget:
  • Moeilijkheid:

Tip van Piet: "Verwijder de tomatenpitjes heel voorzichtig, zodat de tomaten niet gekwetst worden. De plekjes waar de tomaten gekwetst zijn, springen open tijdens het bakken in de oven."

Nog méér recepten met voor gevulde tomaat ontdek je in deze receptenset.

bereiding
  1. 1

    Verwarm de oven voor op 170°C. Snij de hoedjes van de tomaten. Schep met een koffielepel de tomaat leeg. Pel en snipper de sjalot, pel en pers de knoflook.

  2. 2

    Meng het gehakt met het ei, de knoflook, de sjalot, de peterselie en het broodkruim. Kruid met Italiaanse kruiden.

  3. 3

    Kruid de tomaat vanbinnen met peper en zout voor extra smaak. Vul de tomaten rijkelijk op met het bereide gehakt.

  4. 4

    Beboter een ovenschaal en leg de tomaten erin. Bestrooi met de gemalen kaas en zet de hoedjes er weer op.

  5. 5

    Gaar de tomaten 30 à 40 minuten in de oven naargelang de grootte. Zet de oven zeker niet op een hogere temperatuur, want meer hitte zal de tomaten laten openspringen.

Deel dit recept

Hoe vond je het recept?

Gevulde tomaten van Piet Huysentruyt

Schrijf je in voor de lekkerste nieuwsbrief!